Home columns1

apk

DiskDigger Pro - Silinen Dosyaları Geri Yükleme Programı -









"Kazmak derin" modu diskteki dosya sistemi DiskDigger "geri" dosyaları yapar. Bir dosyayı sildiğinizde çoğu dosya sistemleri altında, aslında diskten temiz sildi almaz. Bunun yerine, dosya sistemi silinmiş olarak dosyayı işaretleyin basitçe olur ve diskin içeriğini göz attığınızda artık size dosyayı gösteriyor. DiskDigger, bu tür silinen dosyalar için dosya sistemini tarar bunları size sunar ve tekrar sıradan dosyaları onları geri getirmek için izin verir.Bununla birlikte, bu tür bir işlemin çeşitli sınırlamalara sahiptir. Öncelikle, DiskDigger dosya sistemi diskte mevcut ne "farkında" olmak zorundadır. Bu nedenle, sadece dosya sistemlerinin bazı türlerini destekler:

    
4 gigabayt altında disket (FAT12), çoğu USB flash sürücüler ve hafıza kartları kullanılır ve eski sabit diskler (FAT16) - FAT.
    
FAT32 - 4 gigabayt veya daha büyük olan biraz eski sabit diskler ve çoğu USB flash bellekler ve hafıza kartları üzerinde kullanılır.
    
NTFS - en modern sabit diskler üzerinde kullanılır.
    
exFAT - bazı modern sabit diskler ve yüksek kapasiteli hafıza kartları ve USB sürücülerde kullanılır.Neyse ki, dosya sistemlerinin Yukarıdaki liste dünyanın kullanıcılarının büyük çoğunluğu kapsar, bu nedenle bu sınırlama sonraki bir oranla önemsiz olduğunu.Bir dosya silindikten sonra, dosya sistemi, yeni veri ile silinen dosyanın içeriğini üzerine tamamen ücretsizdir. Dosya sistemi açısından bakıldığında, silinen dosya şimdi çekimi için hazır boş alan, kadar iyidir. Dosya sistemi tarafından kaydedilen sonraki dosyayı sadece silinen birinin üstüne yazılmış olabilir. Eğer bu gerçekleşirse, silinen dosya gerçekten sonsuza kadar kaybolur.Yani, genel bir kural böyle bir şey olurdu: geri süreç sadece çok yakın zamanda silinmiş dosyalar için etkilidir. Ya da, daha doğrusu: başarıyla bir dosya kurtarma olasılığı o sildikten sonra geçen süreyi ters orantılıdır.Derin Kazı"Kazmak derin" modunda DiskDigger güçlü bir veri oymacı olmak ve dosya sistemi bağımsız diskte bulabileceğiniz her türlü dosyaları ayırırlar neden olur. Veri oymacılığı fiziksel diskte her sektör tarayarak ve Bilinen dosya türleri izlerini arıyor anlamına gelir.Bu mod, aynı zamanda bazı avantajları ve dezavantajları vardır. Ana avantajı diskte var dosya sisteminin bağımsız, bu yüzden diski FAT, NTFS, HFS, ext2, veya başka bir şey olarak biçimlendirilmiş olmasıdır; farketmez. O "kazmak derin" modunda yapamaz, hangi dosya sisteminin dışında diskte herhangi bir boş alan tarama edememek ek bir avantaj sağlar dosya sistemi, "altına" DiskDigger tarar.Derin kazma ana dezavantajı tarama işlemini tamamlamak için gereken zamandır. Bir bellek kartı veya USB sürücüsü tarama yapıyorsanız, çok kötü olmamalı, ama bütün bir sabit sürücü tarama yapıyorsanız bile, birkaç saatlik bir iş için hazırlıklı olun. Tabii tarama harcanan zamanın yükü özneldir ve kurtarmak için çalışıyoruz dosyaların değerine bağlıdır.Bu modda, bir başka dezavantajı dosya türleri yalnızca sınırlı sayıda elde edilebilir olmasıdır. Biz dosya sisteminin farkında değiliz, biz dosya türleri mevcut bilmenin yolu yok, bu yüzden gitmek zorunda tek şey, biz diskte bakın gerçek bayt vardır. Bu DiskDigger biz kurtarmak için gereken dosya türleri yapısının farkında olmak ve her dosya biçimine özgü bayt desenleri aramak için sahip olduğu anlamına gelir. Neyse ki, DiskDigger çoğu durumda kapsamalıdır dosya türleri oldukça geniş bir yelpazede destekler.Bu yaklaşımın sadece diğer dezavantajı dosya sistemi tarafından parçalanmış olan dosyaları kurtarmak mümkün değildir olmasıdır. Dosya sisteminin farkında değil beri, DiskDigger belli bir dosya parçalanmış olup olmadığını bilmenin bir yolu vardır. Derin kazma Yani, teknik olarak, DiskDigger sadece dosyanın ilk fragmanı kurtaracaktır. Çoğu dosyalar zaten tek bir fragmanın oluşur, ancak bazı durumlarda, dosya sistemi, iki veya daha fazla parça halinde bir dosya bölmek için seçecektir. Dikkat etmeniz gereken bir kural şudur: bir dosya daha büyük, daha büyük olasılıkla o parçalanmış olması.


https://cloud.mail.ru/public/34yZ/spi8RRw1Z
Share on Google Plus

About RedkitToledo

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder